(Ruwe schetsen uit) Het Dagboek van een Sabeltand Schorpioen

Wat zou Nelson doen?

Hoewel ProRail verantwoordelijk is voor het creëeren van die idioot lange perrons, is het de NS die belachelijk asociaal omgaat met hun treinreizigers die op dergelijke stations maar moeten gokken bij de anticipatie waar de trein ongeveer gaat stoppen. De NS geeft weliswaar op elektronische borden aan dat de trein zal vertrekken vanaf het A of B gedeelte van het perron en dit wordt ook nog met grote regelmaat omgeroepen, maar zelfs als de NS dit niet alsnog op het (aller)laatste moment bij aankomst van de trein wijzigt (daar hebben ze ook een handje van op de XXXXXL-perrons wegens alle verbouwingsmanie op vele treinstations), is het nog steeds een zeer klantonvriendelijke ren-je-rot-show voor de treinreiziger als je verkeerd gokt doordat de trein weer eens veel te klein is (de nieuwe dienstregeling van 15 december 2013 ten spijt) of als je specifiek staat gepositioneerd omdat je juist om moverende reden(en) speciaal in het voorste of achterste deel van de trein wenst te reizen. Als daarbij ook nog eens een te fanatieke conducteur van een weer eens vertraagde intercity meteen nadat de arriverende treinreizigers zijn uitgestapt als een agressieve cowboy op zijn fluitje gaat blazen om het instappen van het treinvee (een door de directie van de NS gebruikte vakjargon afkorting voor het treinreizigersverkeer) aan te sporen, vereist het bovenmatige beheersing om zo’n NS veevervoerder, die de autoriteit van zijn NS uniformpje niet voldoende op reële waarde kan inschatten, niet het lijdend onderwerp te maken van een zogeheten aanrijding met persoon en te volstaan met het indringend aankijken met een Frank de Boer frons vol boosheid, minachting en frustratie.
Net als de Rabobank kan derhalve ook de NS, evenals alle overige grote banken, accountantsgiganten en OV-bedrijven overigens, wel een reputatiemanager gebruiken. Die baan roept behoudens de vraag naar  de functiebeschrijving en takenpakket trouwens de nodige vragen op. Wat voor bonus zou zo’n manager bij de Rabobank krijgen om als eerlijke jongen de graaiers bij de Rabobank niet met de Libor-rente of financiële producten te laten sjoemelen waardoor de Rabobank toch miljarden misloopt, maar wel het vertrouwen houdt van de klant en het publiek in het algemeen als eerlijke en betrouwbare bank? En waar hebben ze überhaupt nog een topbankier gevonden met een ongeschonden reputatie en een schoon blazoen? Zou de reputatiemanager ook een royale vertrekpremie krijgen als hij niet in zijn missie slaagt? Het is wel jammer dat het woord reputatiemanager pas zo laat in 2013 zijn intreden deed en daardoor niet meer kon meedingen om het woord van het jaar te worden. Dat ‘selfie’ met deze titel aan de haal ging is wel helemaal in lijn met de huidige tijdgeest waarin het ego van het individu centraal staat. Zo erg dus zelfs dat een Engelstalig zelfstandig naamwoord dat het nemen van een foto van ik, mezelf en mij betekent door de Van Dale (bekend van de Dikke) tot het belangrijkste nieuwe woord van 2013 is uitgeroepen.
Alleen in een dergelijk klimaat ontstaat even veel verwarring en verontwaardiging over de hoax rond de ‘Stylist van het Zuiden’ Roy Donders als over de fraude in de zorg voor 77 miljoen euro. ¡Escucha! (listen, luister): een ‘hoax’ is een poets, nep, bedrog, truc, oplichterij. Spoileralert! Het bericht dat Roy Donders nep zou zijn, is dus fake. Met een speciaal programma, dat kan worden geïnstalleerd in de browser, is een screenshot zo bewerkt dat het lijkt alsof er sprake is van een origineel Telegraaf (kranten)artikel. Op dergelijke wijze kan met behoud van het originele lettertype en originele kleur een niet van echt te onderscheiden vals (kranten)artikel worden geschreven en als screenshot worden verzonden. In het nep Telegraaf stond: ‘Roy Donders blijkt hoax; acteur verbreekt stilzwijgen’. De realitysoap rondom Roy Donders zou een toneelstuk zijn van Steffen Haars (bekend van de New Kids serie en films). Roy Donders zou een rol zijn van de acteur Erik Verstappen. Na de grap over Roy Donders ontstond op Twitter kortstondig hevige onrust dat de pailletjes couturier uit Tilburg een acteur zou zijn met vele verwarde en verontwaardigde reacties. De fans van de RTL-realityserie over de ‘huispakken keizer’ raakten massaal in paniek nadat het gerucht viraal ging dat hun idool Roy Donders een ‘hoax’ zou zijn. Het screenshot van het nep artikel van de Telegraaf zorgde door de retweetende paniekzaaiers voor een tsunami van verwarde Roy Donders-kijkers en waarschijnlijk voor enorme stress en enige twijfel over haar broer bij ‘ons Rian’.
Ondanks al het vorenstaande wenst de MohP in de geest van Mandela toch zowel de asociale hork van een NS conducteur als de verwarde twitterende Roy Donders fans en de reputatiemanager van de Rabobank prettige kerstdagen en een gelukkig 2014 omdat Nelson dat ook zou hebben gedaan.

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s