(Ruwe schetsen uit) Het Dagboek van een Sabeltand Schorpioen

Doe mee!

Marco van Basten heeft groot gelijk. Afschaffen die belachelijke regel betreffende rood én een penalty (tenzij het een extreme overtreding betreft die een tegenspeler blesseert of kan blesseren). Tijdens de wedstrijd tussen Feyenoord en SC Heerenveen zocht hij de tv-camera om dit punt te verkondigen. Dat is dubbele bestraffing en maakt een wedstrijd qua spanning morsdood. Die oude, zure mannetjes van de International Football Association Board (IFAB) maken het voetbal kapot door te weigeren deze regel af te schaffen! Daarnaast ook gewoon meteen technische hulpmiddelen toestaan in het voetbal. Kijk, maar eens naar hoe dat bijdraagt aan sportiviteit en de autoriteit van de scheidsrechter in bijvoorbeeld het rugby (check de Six Nations cup finaleronde van 16 maart 2014 Frankrijk – Ierland, 20-22). In het hockey, ijshockey en American football draagt het ook bij aan rechtvaardige beslissingen van de scheidsrechters. Fouten nostalgie wordt maar door een vreemde enkeling gedeeld. Namens 1 miljard voetbalsupporters uit de 21e eeuw: “Opheffen die IFAB”! In het kader van de nieuwe KNVB campagne: Doe mee, want samen zijn we het voetbal.

Advertenties
Standaard

2 gedachtes over “Doe mee!

 1. Eline Baltussen zegt:

  Beste quinteineoti, Ik las uw artikel over chronobiologie; Zomertijd jetlag op Loempia-dag. Ik vond het een goed artikel en omdat ik mijn profielwerkstuk over dit onderwerp maak, zou ik graag deze bron willen gebruiken. Mijn eerste vraag is of u dit goed vindt en zoja, zou ik dan uw naam mogen gebruiken zodat ik een volledige bronvermelding heb? Mijn tweede vraag is of ik ergens kan nagaan hoe betrouwbaar uw artikel is, bent u bv een journalist of hebt u betrouwbare andere bronnen voor dit artikel geraadpleegt?

  Ik hoop dat u mij hiermee kan helpen!

  met vriendelijke groet,
  Eline Baltussen

  • Hallo Eline, mijn blog bevat columns over de gedachten van een man op het perron die weer eens op een vertraagde trein van de NS staat te wachten. Voor het stukje over chronobiologie heb ik openbaar toegankelijke rapporten en artikelen geraadpleegd van chronobiologen en slaaponderzoekers die op het internet zijn te vinden. Ik denk dat je voor jouw werkstuk juist deze artikelen en rapporten nodig hebt, zoals van slaaponderzoeker Gerard Kerkhof van het Medisch Centrum Haaglanden, Menno Gerkema, hoogleraar chronobiologie aan de Rijksuniversiteit Groningen, dr. Marijke Gordijn, werkzaam op de Rijksuniversiteit in Groningen en chronobioloog Till Roenneberg van de Ludwig‑Maximilians universiteit in München.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s