(Ruwe schetsen uit) Het Dagboek van een Sabeltand Schorpioen

Fris zonnig

Het verschil tussen vastberaden, succesvolle mensen en de gemiddelde mens wordt – naast geld, macht en familiebanden – mede bepaald door happiness. Uit verschillende wetenschappelijke studies blijkt dat geluk de mens socialer, gulhartiger, productiever maakt en tevens het immuunsysteem versterkt. Medici bepleiten daarom ook dat de mens moet proberen om de frequentie van de positieve emoties in zijn of haar leven te verhogen. Het probleem is echter dat het handhaven van een gelukkige, vrolijke en positieve geest vrij moeilijk is door de teleurstellingen en stressoren waaraan de gemiddelde mens dagelijks wordt blootgesteld, welke leiden tot slechte gemoedstemmingen en een negatieve mentaliteit.
Uit gezondheidsoogpunt wordt de mens door artsen en andere deskundigen zo’n 30 minuten lichaamsbeweging per dag en een uitgebalanceerd dieet voorgeschreven om de geest te positief te stimuleren. In deze hectische tijden waarin ook nog eens een overload aan informatie met de snelheid van een Japanse bullet train op de mens wordt afgeschoten, is het helaas niet altijd haalbaar om aan dit voorschrift te voldoen en het werkt bovendien ook niet voor een ieder. Dus heeft de mens behoefte aan een veilige, niet verslavende, natuurlijke, mentale ‘pick-me-up’ die kan bijdragen om de balans van hun stemming te doen doorslaan naar positivisme en de effecten van de dagelijkse angst te verminderen. Immers, de pathologie van de 21e eeuw is – naast overgewicht – de psychische stoornis. De mens bestrijdt psychische of psychiatrische stoornissen als ADHD, burn-out, depressie, manisch depressiviteit en borderline reeds vanaf jonge leeftijd met zware medicijnen. Het aantal mensen dat bij het dagelijks functioneren niet meer zonder medicijnen of andersoortige drugs kan blijft gestaag toenemen.
Daarnaast is de mens bij zijn zoektocht naar geluk via een gezond lichaam en geest ook bezig met zogenoemde superfoods als gojibessen, chiazaadjes, hennepzaad en tarwegras die heel goed zouden zijn voor de gezondheid, maar toch waarschuwt het Voedingscentrum consumenten voor het gebruik van superfoods omdat de gezondheidsclaims hiervan vaak wetenschappelijk helemaal niet zijn bewezen.
Het voedingssupplement genaamd Lumiday, dat bestaat uit ‘all-natural ingredients’, is ook een populaire aanvulling bij mensen op zoek naar een gezonde lift naar happiness. Lumiday claimt mensen te helpen slapen, hun eetlust te controleren, stress te verminderen en het energieniveau te stimuleren met slechts een dagelijkse dosering van twee pillen. Het product is daarnaast niet verslavend en de positieve effecten zullen binnen een paar dagen na inname van de eerste dosis voelbaar zijn, aldus Lumiday. Ook onderzoekers uit Boston claimen onlangs een doorbraak te hebben bereikt met een probiotisch supplement dat daadwerkelijk zou helpen bij gewichtsverlies. Zij hebben hun baanbrekende nieuwe probiotisch supplement, dat gebruik maakt van de welbekende LS3664 verbinding, ‘ProbioSlim’ gedoopt. Hierdoor baat het niet alleen bij gewichtsverlies, maar het helpt ook de spijsvertering. Mensen die willen afslanken, terwijl zij hun spijsvertering verbeteren is dus de belofte van ProbioSlim, die het supplement tot een feestje van geluk maakt.
Jammer genoeg wordt de MohP niet minder cynisch van dergelijke beloften die te mooi zijn om waar te kunnen zijn en stelt daarom voor om de aangeboden gratis proefmonsters van deze twee wonder producten eerst – binnen de grenzen van het Internationaal Verdrag tot bescherming van de rechten van het Kind (IVRK) – te testen op kinderen die toch al dankzij hun paps en mams voor het leven zijn getraumatiseerd doordat zij van hun ouders een zeer ongelukkige roepnaam hebben meegekregen. Jongens met namen als Alpacino, Amazing, Blaas, Blessing, Bliksem, Brik, Bruis, Ding, Faith, Freedom, Ivy-Cruz, Joy-Nouvell, Kabine, Marvellous, Nor, Oomke, Religion, Ruiter, Splynter, Succes, Woest, Wolke, Wonder, Wood, Ar’Chianthony, Bossen-Boshen, Christiano-D’Angelo, D’vinejerreau, Djay’D, Djessy-Djay, Dwigh Shalaino, Eintemaxemilium, Helljayson, Iwann’nova, Jah-Luciëncio, Jaylion-D’leh, Justice Jayvhon, Ky’an-Eli, Le’Johnso, LeCurWarren, Mar’Djelon, Maroah-Jax, Pipp-Djo, Prince-Eliezer, Princeisaiah, Q’Shawn, Qivánno-Lorenxio, Qnaijerick, Qshanthony, Ray’Quimion, Rowen-Layngeleyon, Shemièr’vi, Shu-Dhjai’Drion, Ty’chaero-Jenoah, Yroxax, Adolf, Arafat, Calvijn, Daedalus, Diomedes, Djzenghis, Ebenezer-Ansley, Donjevanio, Hopper, Icarus, Jay-Z, Luther, Osama, Rembrandt, Rob-Roy, Woody, Barteljaap, Great, Gospel, Alexanderpechtold, Bo-Johnny, Castellamare, Dior, Evertson, Geertruidus, Kareltje, Pietje, Kicky, Klazinus, Ajax, Lodeweick, Marcus-Zion, O’, Ricardoboy, Rolex, Staats-Jan, Djack Djemian, Valentijn Marie, Yoshiro-Horatio, Goud, Bikkel, Vuur, Rook, Pitt en Brooklyn. Meisjes met namen als Bijoux, Blaze, Blessing, Blix, Bloesem, Capucine, Chastitty, Empress, Evangelie, Faith-heavenly, Goodness, Harmony, Heavenly, Indi-Rain, Indi-Sun, Infinity, J’adore, Karamel, Kyra Jinx, LaJoy, Liberty-Grace, Lucky, Mellody, Perpetual, Pop, Princes, Prudence, Psyche, Rehab, Sissy, Summer-Lily, Temperance, Verity, Victory, Wonderful, Cedrixianthley, Chanoah-Sky, Chyna-J’adore, Coco-Mé, C’yerlee-Deliyah, D’Fiënyi, Divainchéliënne, Divinnety, D’Jayleigh-Ann, Djarmania, Elpierrine, Fay’den-river, Ixylainne, Jezebel-Djuina, J’eviënne, Jurkeigh-Leigh, Mardy M, Queen-ensiellyque, Rock-Shenthelly, RolliNHCy, Sjorzette, Bommel, Sterre, Mees, Dawn-Lilith, Djessebel, Hope-Vayeanne, Keren-Happuc, Loesewies, Maxima, Monreau, Narcisse, Pandora, Phenelope, Sappho, Sissi, Tinkabella, Zarathustra, Paris, Juweel, Dolly, Tigerlily, Abyssinia, Berlin, Blaziena, Byzantia, Fokje, Lada, Poekelien, Saharah-Jane, Scharling, Tinus, Riviera, Vegas, Mensje en Zus.
Voorts draagt fastfood evenmin bij aan het werkelijke geluk bij de mens en zorgt het slechts voor schijngeluk met een onwenselijk bijeffect: schuldgevoel. Daarenboven heeft schrijver, activist, (onderzoeks)journalist en hoogleraar journalistiek aan de UC Berkeley Graduate School of Journalism, Michael Pollan, die zich met zijn onderzoek vooral richt op de industriële voedselketen, reeds duidelijk gemaakt dat fastfoodketens niet anders zijn dan legale drugsdealers. Fastfood van ketens als McDonald’s is namelijk zeer verslavend en zeer schadelijk (http://youtu.be/TX7kwfE3cJQ). Dit wordt tevens onderschreven door de documentairefilm Super Size Me uit 2004, waarin door Morgan Spurlock een onderzoek wordt gedaan naar de schadelijke effecten van fastfood door zich te onderwerpen aan een zelfdestructief experiment waarin hij gedurende dertig dagen alleen voedsel van McDonald’s tot zich nam, drie maaltijden per dag.
Foodprocessor McDonald’s dringt bij zijn French fries productie aan op het gebruik van Russet Burbank aardappelen. Dat is een ongewoon lange Amerikaanse aardappel die een moeilijk groeiproces heeft. Deze aardappel heeft veel last van Net Necrosis (ongewenste vlekken en lijnen) en McDonald’s koopt geen aardappelen met vlekken. De enige manier voor aardappelboeren in Idaho om dit te elimineren is door het gebruik van een bestrijdingsmiddel genaamd methamidofos. Een middel dat zo giftig is dat de boeren die deze aardappelen in Idaho verbouwen zich niet buiten in hun velden wagen tot vijf dagen na het bespuiten. Nadat deze aardappels zijn geoogst worden ze – omdat ze zes weken niet eetbaar zijn – door McDonald’s in gigantische atmosferisch gecontroleerde loodsen gezet ter grootte van een voetbalstadions teneinde alle chemische stoffen uit de aardappel te gassen. Als tegenhanger van deze afschuwelijke wijze van foodprocessing door chef kok Ronald McDonald benadrukt Pollan juist hoe koken (home cooking) een van de eenvoudigste en belangrijkste stappen is die mensen kunnen nemen om hun gezondheid te verbeteren. Zelf koken kan dus (in)direct een bijdrage leveren aan happiness bij de mens. Deze evangelie wordt ook door Gary Mehigan, George Calombaris en Matt Preston van Masterchef Australia gepropagandeerd. Trouwens er bestaan perfecte alternatieven voor de frites van Mickey D.’s: het Friethoes (http://www.friethoes.nl/mobile/?page=3) of Fers Friethuys (de winnaar van de Nationale Friettest 2014) waar geen gladde kaarsrechte fabrieksfrieten worden, maar ambachtelijke (biologische) patatjes worden geserveerd.
Wat tot slot ook een flinke bijdrage kan leveren is het heerlijke fris zonnige lenteweer waarbij de zon je snoet verwarmt en een glimlach ontstaat (voordat het kwik in de zomer weer tot extreme hoogte stijgt waarbij reeds transpiratie ontstaat zonder enige vorm van inspanning, het zoeken van verkoeling een must wordt en zonnebaden gevaarlijk), of de tip voor de innerlijke mens van Ashton Kutcher op Facebook, ondanks dat deze mooie boodschap is verwoord in een commercial van een Thaise verzekeringsmaatschappij: http://youtu.be/cZGghmwUcbQ, dan wel de oprechte emotionele ontroering van Pharrell Williams wanneer hij wordt geconfronteerd met een globale YouTube hommage van de door hem gecreëerde wereldwijde saamhorigheid in happiness dat zijn liedje Happy teweeg heeft gebracht, daargelaten dat Oprah Winfrey daarna enigszins gênante zijn scalp aan haar riem hangt van gasten die zij in haar programma aan het huilen heeft weten te krijgen. Het blijft bizar waar sommige mensen gelukkig van worden. Zo toont Peter R. De Vries in zijn nieuwe televisieprogramma “Peter R. over de grens” dat in Oeganda op gruwelijk wijze op basis van bijgeloof met bedrog geluk wordt afgedwongen. Naast het lot van straatkinderen wordt de duistere realiteit van kinderoffers getoond. Traditionele genezers verkopen lichaamsdelen van kinderen voor voorspoed of genezing. Kinderen worden ontvoerd, lichaamsdelen, zoals de tong en genitaliën, worden afgesneden. Volgens Peter R. is het niet gewoon de laatste stuiptrekking van de ouderwetse medicijnman, maar gelooft 80 procent van de Oegandese bevolking in deze ‘witch doctors’. Verder zijn er leeghoofden die met Pasen klaarblijkelijk happy worden van het benadelen van hun eigen club, zichzelf, de KNVB, het Nederlandse voetbal en de echte voetbalsupporters door tot twee keer toe vuurwerk op het veld te gooien tijdens de KNVB-beker finale tussen PEC Zwolle en Ajax (5-1) in De Kuip te Rotterdam. Zoals de zichtbare woedende oud-doelman en thans commercieel directeur van Ajax, Edwin van der Sar, met een bloedlip en vol adrenaline voor het vak met de eigen Amsterdamse aanhang terecht en zeer duidelijk door de microfoon aangaf: ‘Kappen met deze shit!’.

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s